Noutăți

20.08.2017

După două luni de vară Serviciul Fiscal de Stat continuă să monitorizeze activitatea agenților economici care prestează servicii de agrement 

Serviciul Fiscal de Stat continuă să desfășoare acțiuni de monitorizare și control a zonelor de agrement pe întreg teritoriul țării. Acestea au demarat la începutul sezonului estival și vor continua până la finele acestuia. Scopul acțiunilor este conformarea, dar și asigurarea unei administrări fiscale eficiente a contribuabililor care prestează servicii în zonele de agrement, prevenirea și combaterea cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare.

18.08.2017

În premieră: un agent economic va fi sancționat contravențional pentru muncă „la negru” și salariu „în plic” 

În premieră, un agent economic va fi pedepsit contravențional pentru încălcarea legislației muncii și achitarea salariului fără reflectarea acestuia în evidența contabilă. Serviciul Fiscal de Stat a înregistrat ilegalitatea în luna aprilie a anului curent, iar acum câteva zile instanța de judecată a emis Hotărârea de recunoaștere a vinovăției agentului economic în comiterea contravenției. Potrivit legislației, acesta va achita amendă în valoare de 50 000 de lei.

11.08.2017

Peste 90 de mii de apeluri parvenite la Centrul Unic de Apel al SFS în 7 luni ale anului 2017 

Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat a recepționat 90804 apeluri telefonice pe parcursul a 7 luni ale anului în curs. Dintre acestea doar în luna iulie numărul apelurilor a constituit cifra de 11938. În toate cazurile Centrul Unic de apel al SFS a înregistrat cereri, 79082 dintre ele fiind cu referire la asistență tehnică, iar 11722 cu privire la utilizarea serviciilor fiscale electronice și la aplicarea legislației fiscale.

09.08.2017

15 august – data limită a primului termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare 

Stimați contribuabili, Serviciul Fiscal de Stat reamintește că data de 15 august 2017 este ultima zi, prevăzută de legislația în vigoare, în care contribuabilii pot achita prima rată a impozitului pe bunurile imobiliare și a impozitului funciar, aferente perioadei fiscale a anului 2017.

04.08.2017

ANUNȚ cu privire la selectarea persoanelor pentru efectuarea evaluării bunurilor sechestrate și comercializarea lor la licitație 

În conformitate cu prevederile art. 203 alin.(3) din Codul fiscal, Serviciul Fiscal de Stat (în continuare SFS) anunţă concurs pentru selectarea persoanelor, care dispun de licenţă, pentru efectuarea evaluării bunurilor sechestrate de către SFS şi comercializarea lor la licitaţie.

01.08.2017

18,3 miliarde acumulate la Bugetul public național în șapte luni ale anului curent. Doar în luna iulie Serviciul Fiscal de Stat a înregistrat o creștere a veniturilor administrate cu 24% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent 

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național (BPN) în cele șapte luni ale anului 2017 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2016, cu 18,2 %!

29.07.2017

A treia rundă a campaniei de informare a contribuabililor ,,Activează legal – activează în siguranță” – a luat start în capitală. Rezultatele neconformării comercianților post campanie anterioară (VIDEO) 

Serviciul Fiscal de Stat continuă să desfășoare acțiuni de informare și conformare benevolă a contribuabililor cu privire la aspectele fiscale în desfășurarea activității de întreprinzător de către persoanele fizice.

27.07.2017

Comunicat privind plasarea pentru consultări publice a proiectului cerințelor tehnice față de MCC 

În vederea executării prevederilor pct. 4 din Decizia Comisiei interdepartamentale pentru maşinile de casă şi control nr. 26-11/2-22/02-2016 din 1 decembrie 2016 a fost elaborat Proiectul Cerinţelor tehnice faţă de maşinile de casă şi de control (MCC), care este plasat pentru consultare publică pe site-urile www.particip.gov.md şi www.mf.gov.md.

26.07.2017

Rezultatele monitorizării contribuabililor prin prisma programului de conformare voluntară  

Serviciul Fiscal de Stat asigură examinarea permanentă și identificarea segmentelor din economia națională cu risc sporit de neconformare fiscală. În scopul executării principalelor atribuții și obiective sunt aplicate măsurile de conformare voluntară.

24.07.2017

Serviciul Fiscal de Stat va continua verificările comercianților de flori 

Serviciul Fiscal de Stat va aplica amenzi în valoare de 140 mii lei comercianților de flori la care au fost înregistrate abateri de la legislație. Verificările au avut loc în perioada 17-23 iulie, curent, iar dintre cele 36 controale, 10 s-au desfășurat în capitală, 11 în Zona de Nord a țării, 8 în zona de Sud și 7 în Zona de Centru.

Noutăţi 1 - 10 din 497
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2017
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: