Noutăți

24.03.2017

Studenții Academiei de Studii Economice a Moldovei în atenția Serviciului Fiscal de Stat 

Serviciul Fiscal de Stat continuă să desfășoare programul de conformare voluntară a contribuabililor. De această dată, SFS promovează aspecte fiscale în rândurile viitorilor contabili și analiști financiari.

22.03.2017

Funcționari fiscali instruiți în domeniul STOP CORUPȚIEI! 

Funcționarii fiscali au fost instruiți în domeniul prevenirii și combaterii corupției, a integrității instituționale și altele. Cursurile au fost organizate de către Centrul Național Anticorupție de comun cu Direcția Securitate Internă și Anticorupție a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat și s-au desfășurat în perioada 06 – 21 martie 2017. Cei 322 funcționari fiscali din cadrul Inspectoartlui Fiscal Principal de Stat, dar și din cadrul subdiviziunilor municipiului Chișinău, au fost familiarizați vizavi de domeniul integrității funcționarilor de stat.

21.03.2017

Aspecte privind determinarea obligațiilor fiscale aferente anului 2016 pentru persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător 

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, potrivit prevederilor Codului fiscal, contribuabilii - persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător, au obligația de a depune Declarația cu privire la impozitul pe venit aferentă anului 2016 până la 25 martie a anului curent. Pentru persoanele juridice şi fizice rezidente ale Republicii Moldova care desfășoară activitate de întreprinzător, precum şi persoanele care practică activitate profesională, impozitul pe venit se aplică aferent venitului obținut de aceștia din orice surse aflate în Republica Moldova, precum şi din orice surse aflate în afara Republicii Moldova, cu excepția deducerilor şi scutirilor la care au dreptul.

21.03.2017

De astăzi Declarația precompletată disponibilă pentru persoane fizice cetățeni  

Serviciul Fiscal de Stat informează persoanele fizice cetățeni despre faptul că sunt obligați să depună Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2016, până la 2 mai, curent.

21.03.2017

AVIZ! Ultima săptămână de prezentare e declarațiilor privind impozitul pe venit pentru contribuabilii care desfășoară activitate de întreprinzător! 

Serviciul Fiscal de Stat reiterează: aceasta este ultima săptămână în care contribuabilii persoane care practică activitate de întreprinzător au obligația de a depune declarația privind impozitul de venit pentru perioada fiscală 2016.

17.03.2017

Serviciul Fiscal de Stat într-o nouă campanie de educare fiscală în instituțiile superioare de învățământ din țară 

Serviciul Fiscal de Stat a demarat o campanie de cursuri de educare fiscală în instituțiile de învățământ superior. Începând cu săptămâna aceasta, funcționarii fiscali au fost prezenți în 6 instituții de învățământ superior. Aceștia au prezentat în fața studenților ore de educație fiscală la subiectul ,,Activitate de minimizare a practicii de achitare a salariilor în plic și contracararea muncii la negru”.

15.03.2017

1 aprilie 2017 - reorganizarea Serviciul Fiscal de Stat 

Începînd cu 1 aprilie 2017, autoritatea fiscală din Republica Moldova va fi reorganizată și va activa ca o entitate juridică unică – Serviciul Fiscal de Stat.

14.03.2017

Aviz 

Mâine, 15 martie 2017, la ora 11.30, în incinta Inspectoratului Principal Fiscal de Stat (Constantin Tănase 9) va avea loc o conferință de presă cu genericul ,,1 aprilie 2017 - reorganizarea Serviciului Fiscal de Stat”. Subiectul va fi abordat de șeful IFPS, Serghei Pușcuța.

09.03.2017

17 milioane lei adunate la Bugetul Public Național - primele rezultate ale încasărilor pentru noua taxă administrată de Serviciul Fiscal de Stat - taxa ecologică 

Taxa pentru mărfurile care în procesul utilizării cauzează poluarea mediului, precum și plățile pentru activitatea economică, generatoare de poluanți, este administrată de Serviciul Fiscal de Stat începând cu data de 1 ianuarie, curent (Legea cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative nr. 281 din 16 decembrie 2016).

08.03.2017

Stimați contribuabili, 

Vă informăm că la data de 08 martie 2017 nu va activa Centrul Unic de Apel SFS-080001525.

Noutăţi 1 - 10 din 436
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2017
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: