01.04.2017
Vizualizari 5293
De astăzi Serviciul Fiscal de Stat are o nouă structură

Începând cu ziua de astăzi, 1 aprilie 2017, autoritatea fiscală din Republica Moldova este o structură  reorganizată și va activa ca o entitate juridică unică – Serviciul Fiscal de Stat.

Astfel, în locul celor 36 de persoane juridice – IFPS și cele 35 inspectorate fiscale de stat teritoriale, va fi o singură persoană juridică responsabilă de administrarea fiscală a țării - Serviciul Fiscal de Stat.


Scopul acestei reorganizări este creșterea gradului de conformare benevolă a contribuabililor, prestarea unor servicii fiscal calitative,  consolidarea acțiunilor de combatere a evaziunii fiscale, precum și maximizarea veniturilor bugetare.

Procesul de restructurare a fost inițiat în temeiul art. XVIII alin.(4) și (5) din Legea nr.281 din 16 decembrie 2016, prin care s-a dispus revizuirea statutului juridic al organelor fiscale și crearea unei singure persoane juridice responsabile de asigurarea procesului de administrare fiscală pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

În vederea asigurării unei colaborări eficiente, solicităm respectuos ca, începând cu data de 1 aprilie 2017 în toate actele în care este vizată autoritatea fiscală să fie utilizată sintagma „Serviciul Fiscal de Stat”. Cât privește corespondența oficială, SFS solicită ca aceasta să nu fie adresată subdiviziunilor teritoriale de administrare fiscală, ci doar Serviciului Fiscal de Stat cu sediul mun. Chișinău, str. Constantin Tănase, nr.9. 

Vă mulțumim pentru colaborare.

Detalii despre noua structură organizațională găsiți aici.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 160 din 600 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2018
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: