13.04.2017
Vizualizari 1337
Acțiuni de monitorizare ale SFS la agenți economici din domeniul cosmetologiei (VIDEO)

Serviciul Fiscal de Stat a demarat o campanie de verificare și conformare a agenților economici care prestează servicii de cosmetologie, coafor și frizerie.

Funcționarii fiscali s-au decis asupra acestor verificări drept rezultat al identificării unui șir de riscuri de neconformare fiscală întrunite de agenții economici care prestează servicii în acest domeniu. Din studierea datelor declarate de agenți economici care prestează astfel de servicii s-au constatat următoarele riscuri:

     - diminuarea veniturilor obținute prin neaplicarea mașinii de casă și control, ne reflectarea sumelor încasate pentru serviciile prestate;

     - achitarea salariilor în plic (conform unui studiu realizat de SFS, salariile declarate de către întreprinderile din domeniul respectiv variază de la 457-2000 lei lunar, ceea ce este net inferior salariilor achitate de facto pe segmentul dat).

Astfel, pe parcursul acestei săptămâni, un grup de angajați ai Serviciului Fiscal de Stat au monitorizat activitatea de zi de zi a patru saloane de frumusețe din capitală.  Inspectorii fiscali au administrat acțiunile angajaților, începând cu prima oră și finalizând cu ultima oră de muncă a acestora.

Inspectorii SFS au monitorizat astfel următoarele aspecte: fluxul de clienți, sumele încasate și prețul de facto al serviciilor prestate, dar și numărul real de angajați și regimul lor de muncă.

De menționat că asemenea acțiuni vor continua și la alți agenți economici care prestează astfel de servicii.

În acest context SFS vine cu un apel către toți contribuabilii să fie onești și să își onoreze drepturile și obligațiile fiscale!

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 145 din 591 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2018
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: