09.09.2017
Vizualizari 1330
Serviciul Fiscal de Stat a finalizat monitorizarea zonelor de agrement - circa un milion lei adunate suplimentar la Bugetul de stat din achitări benevole și sancțiuni încasate

Serviciul Fiscal de Stat a finalizat acțiunile de monitorizare și control a zonelor de agrement de pe întreg teritoriul țării. Scopul acțiunilor de specialitate l-a constituit asigurarea unei administrări eficiente a contribuabililor, stabilirii și preîntâmpinării cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare și conformarea agenților economici care prestează diverse servicii de agrement.

Astfel, pe parcursul lunilor iunie-august, curent, activitatea agenților economici, prestatori ai serviciilor de agrement a fost monitorizată prin prisma controalelor fiscale inopinate și instituirea posturilor fiscale. Aceștia au fost monitorizați sub aspectul riscurilor de eschivare de la calculul şi plata impozitelor, veniturilor declarate pentru perioada 2016, profitabilitatea lor, achitările de impozite la Bugetul public național, povara fiscală, salariul mediu lunar/persoană.

Ca urmare a identificării riscurilor în activitatea agenților economici ce prestează servicii de agrement, în perioada lunilor de vară au fost instituite posturi fiscale la 18 contribuabili al căror gen principal de activitate îl constituie „activități distractive și recreative” și la 4 contribuabili care prestează servicii pe teritoriul zonei de agrement monitorizate.

Rezultatele monitorizării contribuabililor prin prisma postului fiscal s-au dovedit a fi pozitive și evidente. Astfel, inspectorii fiscali au stabilit următoarele fapte:

   - 12 contribuabili au înregistrat creștere a volumului de livrări în perioada de activitate a postului fiscal cu circa 30,78 % comparativ cu perioada similară a anului precedent de activitate a agentului economic;

   - 14 contribuabili au înregistrat majorare a salariului mediu în perioada de activitate a postului fiscal cu aproximativ 20,46 % comparativ cu perioada similară a anului precedent de activitate a agentului economic;

   - 9 contribuabili au înregistrat majorare a poverii fiscale în perioada de activitate a postului fiscal cu aproximativ 40,77 % comparativ cu perioada similară a anului precedent de activitate a agentului economic.

Totodată, pe parcursul lunilor iunie-august, curent, au fost efectuate 244 controale fiscale, în 144 cazuri fiind stabilită nerespectarea modului de desfășurare a activității de întreprinzător.

Galeria foto a noutății:

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 104 din 608 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2018
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: