18.01.2018
Vizualizari 3537
Serviciul Fiscal de Stat a demarat campania de informare a contribuabililor specializați în comercializarea produselor de tutungerie (VIDEO)

Serviciul Fiscal de Stat a lansat în această săptămână, o campanie de informare a agenților economici care comercializează produse de tutungerie cu amănuntul. Acțiunile SFS au demarat în capitală și vor dura până la data de 31 ianuarie 2018.

Scopul acestei campanii este informarea contribuabililor și profilaxia cazurilor de neajustare a prețului la țigări în conformitate cu modificările legislației în vigoare.

În cadrul campaniei, inspectorii fiscali urmează să repartizeze 5800 pliante pe întreg teritoriul țării, dintre care 2000 doar în capitală. Totodată, funcționarii fiscali vor purta discuții tematice cu comercianții de țigarete, aceștia având posibilitatea să adreseze întrebările de care sunt interesați în activitatea sa.

La finalizarea campaniei, SFS va demara și acțiuni de control pe întreg teritoriul țării, în cadrul cărora vor verifica atât prețurile minime de vânzare cu amănuntul a țigaretelor cu și fără filtru (stabilite conform prevederilor art. 9^1 alin.1 din Legea Bugetului de Stat pentru anul 2018), cât și alte aspecte privind respectarea legislației în vigoare.

Reiterăm că, în conformitate cu prevederile art.9 alin.(1) din Legea bugetului de stat pentru anul 2018 nr.289 din 15 decembrie 2017, pentru anul 2018 sunt stabilite prețuri minime de comercializare cu amănuntul la țigarete după cum urmează:


a) pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2018:

b) pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018:

Astfel, în condițiile stabilite de Legea bugetului de stat pentru anul 2018, preţul de vânzare cu amănuntul pentru ţigaretele (pachet unitar) cu filtru/fără filtru, poziţia tarifară 2402 20, nu poate fi mai mic decât preţurile minime de referinţă stabilite conform tabelelor de mai sus.

Totodată, alineatul (3) al articolului 9 din Lege, stabilește sancţionarea cu amendă în mărime de 50% din valoarea ţigaretelor respective, în cazul comercializării țigaretelor cu filtru/fără filtru la prețuri mai mici decât preţurile minime de referinţă, cu excepția țigaretelor produse sau importate până la 1 ianuarie 2018, aflate în stoc la momentul controlului, pornind de la prețul minim de referință respectiv, dar nu mai puţin de 1000 de lei.

Amenda stabilită, în cazul comercializării țigaretrelor cu filtru/fără filtru la prețuri mai mici decât preţurile minime de referinţă, se percepe la Bugetul de stat prin decizia adoptată de Serviciul Fiscal de Stat.

SFS vine cu un apel către agenții economici care comercializează produse de tutungerie cu amănuntul să își ajusteze prețul în conformitate cu modificările legislației.

Galeria foto a noutății:

VIDEO:

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 129 din 677 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2018
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: