23.05.2018
Vizualizari 3563
Serviciul Fiscal de Stat participant la schimbul de informații de nivel internațional în cadrul Forumului Global al OCDE. Subiect: Transparența și Schimbul de Informații în Scopuri Fiscale

În perioada 23-25 mai curent, Serviciul Fiscal de Stat găzduiește reprezentanții Secretariatului Forumului Global privind Transparența și Schimbul de Informații în scopuri fiscale (OCDE). Vizita înalților delegați ai instituției – dna Anzhela Cedelle, consultant în politica fiscală și Cristine Fox, expert în managementul securității informaționale – are drept scop evaluarea preliminară a legislației și a procedurilor privind protecția și confidențialitatea datelor în cadrul schimbului de informații fiscale cu administrațiile fiscale străine.

Prima ședință a avut loc astăzi, în sediul SFS, fiind inaugurată de directorul Serghei Pușcuța.

Pe lângă Serviciul Fiscal de Stat, la întrevederile cu delegația OCDE mai participă și oficiali din cadrul altor instituții publice, precum: Banca Națională a Moldovei, Agenția Servicii Publice, Ministerul Finanțelor, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor al CNA.

Ideile de bază ce vor fi examinate în cadrul reuniunilor se vor referi la importanța apartenenței Republicii Moldova la Forumul Global al OCDE, beneficiile transparenței fiscale și ale schimbului de informații, prioritățile și obiectivele Republicii Moldova în domeniul transparenței fiscale și schimbului de informații.

De asemenea, participanții vor discuta despre cadrul legal internațional în domeniu: acorduri existente și negociate, politica privind schimbul de informații și interpretarea instrumentelor  pentru schimbul de informații. Totodată, pe agendă sunt preconizate ședințe de lucru cu diverse subdiviziuni ale SFS. Drept tematică pentru dezbateri servesc: disponibilitatea informațiilor - proprietatea legală și identitatea; beneficiari efectivi; evidența contabilă și bancară; accesul autorităților fiscale la informațiile privind proprietatea, contabile și bancare, schimb de informații în practică, schimbul automat de informații privind conturile financiare - confidențialitate și protecția datelor.

Galeria foto a noutății:

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 112 din 699 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: