17.08.2018
Vizualizari 2363
Circa 5 mii de contracte de locațiune înregistrate la Serviciul Fiscal de Stat în rezultatul acțiunilor desfășurate în sfera imobiliară în perioada ianuarie-iulie 2018

Aducerea în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice din sfera imobiliară rămâne a fi și în continuare pentru Serviciul Fiscal de Stat drept o activitate prioritară. În acest sens, SFS a realizat mai multe acțiuni cu menirea de a spori randamentul acestui segment al administrării fiscale.

Astfel, în perioada ianuarie-iulie 2018 a fost desfășurată o campanie de informare a cetățenilor cu privire la prevederile legislației în vigoare în partea ce ține de darea în chirie/locațiune/arendă a bunurilor imobile, fiind plasate 3.286 de pliante informative în locuri publice, instituții de stat, sedii ale Direcțiilor de deservire fiscală.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate de către autoritatea fiscală națională au fost identificate 2 427 de persoane fizice proprietari care transmit în chirie bunurile imobile și au fost demarate acțiuni de conformare față de ele. În același timp, s-au efectuat controale fiscale la 234 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază – 382.7 mii lei, penalități – 55.7 mii lei și amenzi – 26 mii lei.

Drept rezultat al acțiunilor întreprinse, în perioada ianuarie – iulie 2018 s-a constat înregistrarea a 4 994 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 91 din 709 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: