26.09.2018
Vizualizari 2548
Reorientarea activităţii de control fiscal drept urmare a punerii în aplicare a Legii 180 privind declararea voluntară și stimularea fiscală

În legătură cu reforma fiscală aprobată de Guvern și instituirea interdicţiei asupra controalelor fiscale, a activității de întreprinzător pentru perioada  de până la 1 ianuarie 2018, Serviciul Fiscal de Stat își reevaluează priorităţile ce vizează verificările fiscale. 

Astfel, SFS va pune accent pe conformarea voluntară - pârghie eficientă în respectarea legislației în vigoare, totodată continuând şi controalele fiscale, acestea fiind orientate prioritar pe fenomenele ce prezintă risc major pentru stabilitatea financiară a statului.  Acţiunile menţionate vor viza perioada anului 2018.

Prin urmare, începând cu data de 1 octombrie 2018, SFS își va orienta activitatea de control fiscal spre:

1.Depistarea şi profilaxia fraudelor TVA,

2.Depistarea cazurilor de ,,achitare a salariului în plic şi muncii la negru” (continuând astfel campania „Spune nu salariului în plic!”).

Totodată, angajaţii SFS vor exercita controale fiscale la persoane fizice prin metode și surse indirecte de informații.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat revine cu acelaşi apel către toți contribuabilii, indiferent de genul de activitate: să se conformeze prevederilor legislației în vigoare - în beneficiul atât al mediului de afaceri, cât și al societății în ansamblu.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 86 din 718 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: