28.10.2018
Vizualizari 1636
Acțiuni de conformare benevolă și de felicitare cu "Ziua automobilistului şi drumarului"a transportatorilor de pasageri în cadrul unei operațiuni comune dintre Serviciul Fiscal de Stat şi Inspectoratul Național de Patrulare

   Acțiuni de conformare benevolă și de felicitare cu "Ziua automobilistului şi drumarului"a transportatorilor de pasageri în cadrul unei operațiuni comune dintre Serviciul Fiscal de Stat şi Inspectoratul Național de Patrulare Serviciul Fiscal de Stat de comun cu Inspectoratul Național de Patrulare și Agenția Națională a Transportului Auto au desfășurat, astăzi 28 octombrie 2018, o operațiune de amploare pe teritoriul municipiului Chișinău. Acțiunea a avut drept scop felicitarea transportatorilor auto de pasageri cu ocazia Zilei automobilistului, dar şi infomarea contribuabililor care prestează astfel de servicii în regim de taxi cu noile prevederi ale legislaţiei Acţiunile de specialitate s-au desfășurat, concomitent, în diverse sectoare ale capitalei. Taximetriștii au fost trași pe dreapta şi felicitaţi, după care angajaţii SFS le-au înmânat pliante cu modificările operate în legislaţie. Per total astăzi au fost informaţi şi felicitaţi circa 150 de conducători auto.

NOTĂ: În scopul informării și susținerii transportatorilor auto de pasageri în activitatea pe care o desfășoară, Serviciul Fiscal de Stat comunică că începând cu 1 octombrie 2018, a fost stabilit un regim special de impozitare a plăților salariale ale angajaților conducători auto, ce efectuează transport rutier de persoane în regim de taxi, care stabilește că:

- pentru venitul lunar de pînă la 10 000 lei angajatorii sunt obligați să calculeze și să achite lunar la buget un impozit pe venit în mărime de 500 lei, prime obligatorii de asistență medicală - 338 lei și contribuții obligatorii de asigurări – 702 lei.

- pentru venitul lunar ce va depăși limita de 10 000 lei, se va aplica impozitul pe venit în mărime de 12%.

- angajații conducători auto în regim de taxi își pot desfășura activitatea în baza listelor prezentate Serviciului Fiscal de Stat de către angajatorii acestora. La efectuarea transportului rutier în regim de taxi, autoturismele trebuie să corespundă cumulativ următoarelor condiții:

- să fie dotate cu aparat de taxat în stare de funcționare legalizat, verificat metrologic și înregistrat la Serviciul Fiscal de Stat;

- să fie dotate cu lampă de taxi în stare funcțională; - să dispună de însemne, înscrisuri, elemente de culoare ale caroseriei;

- să dispună de înscripția: „În cazul în care nu este emis şi înmînat bonul de casă pe suport de hîrtie pasagerul are dreptul să nu achite călătoria”.

Nerespectarea normelor stabilite de actele regulatorii este pasibilă sancționării, conform prevederilor Codului fiscal și Codului contravențional. În vederea evitării situațiilor de sancționare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă conformarea la prevederile legislației în vigoare.

Galeria foto a noutății:Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 62 din 709 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: