8.5.4. Cotele impunerii
Înapoi
8.5.4.1. Care sunt criteriile în funcţie de care se stabilesc cotele taxei pentru folosirea zonei de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor pentru efectuarea lucrărilor de construcţie şi montaj?

Cotele taxei pentru folosirea zonei de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor pentru efectuarea lucrărilor de construcţie şi montaj se stabilesc în dependenţă de: - tipul lucrărilor ce urmează a fi executate pînă la primirea autorizaţiei eliberate pentru realizarea lucrărilor de construcţie şi montaj (examinarea şi perfectarea documentelor, coordonarea deciziilor de proiecte şi eliberarea de prescripţii tehnice; invitarea specialistului la obiect); - tipul lucrărilor de construcţie şi montaj ( lucrări subterane şi/sau supraterane de montare a comunicaţiilor inginereşti; lucrări de construcţie a căilor de acces la drumuri, a părcărilor, a clădirilor şi amenajărilor; construcţia de clădiri şi amenajări (cu excepţia obiectivelor pentru prestarea de servicii rutiere)); faptul, dacă lucrările se execută fără autorizaţia organelor de administrare rutieră (fără a se lua în considerare plata pentru eliberarea autorizaţiei) (Anexa nr. 5 la Titlul IX “Taxele rutiere” al Codului fiscal).

8.5.4.2. Care sunt cotele taxei pentru folosirea zonei de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor pentru efectuarea lucrărilor de construcţie şi montaj?

Cotele taxei pentru folosirea zonei de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor pentru efectuarea lucrărilor de construcţie şi montaj sunt stabilite în anexa nr. 5 la Titlul IX “Taxele rutiere” al Codului fiscal (art. 355 al Codului fiscal).

Video
Codul fiscal 2020
Panou informativ