01.04.2016
Vizualizari 3179
IFS Rezina: interes pentru o administrare fiscală eficientă
    În scopul menținerii și dezvoltării relațiilor de colaborare cu organele administrației publice locale din teritoriu, Inspectoratului fiscal de stat Rezina, la data de 23 martie curent, a organizat un seminar instructiv consultativ și/sau o ședință de lucru  cu  perceptorii fiscali din primăriile raionului. În cadrul seminarului au fost discutate rezultatele activității specialiștilor în cauză, în trimestrul I al an. 2016, pe direcția lichidării restanțelor persoanelor fizice-cetățeni la impozitele pe proprietate și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru lichidarea lor.  Totodată, s-a discutat despre calcularea impozitelor pentru anul 2016 și înmânarea în termen a avizelor de plată cetățenilor, precum și alte chestiuni, ce ar facilita activitatea de acumulare a veniturilor la bugetele locale.
    În aceeași zi, 23 martie, în incinta inspectoratului fiscal, a avut loc o întâlnire cu elevii clasei a XI-a liceului ,,Alexandru cel Bun” din or. Rezina. Elevii au luat cunoștință de oficiul inspectoratului, au adresat întrebări referitoare la activitatea funcționarilor și a inspectoratului în ansamblu. S-a discutat despre sistemul fiscal al Republicii Moldova, impozite și taxe și tipurile lor, precum și despre însemnătatea achitării și acumulării impozitelor pentru întreținerea instituțiilor bugetare. Elevii au rămas satisfăcuți, venind cu promisiunea de a ne mai vizita.
    În vederea asigurării conformării voluntare a contribuabililor și educării lor în spiritul civismului fiscal, funcționarii fiscali au continuat vizitele în sectoarele de administrare fiscală, cu acordarea asistenței necesare contribuabililor. În două sate din raion au fost organizate întâlniri cu 8 persoane fizice-cetățeni care prestează servicii populației la aratul și cultivatul terenurilor, cu propunerea de a-și înregistra activitatea în mod legal. Drept rezultat al discuțiilor, 3 persoane și-au legalizat activitatea, prin patenta de întreprinzător.

Galeria foto a noutății:

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 784 din 785 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: