16.11.2018
Vizualizari 2895
Peste 200 mii lei încasate de pe urma controalelor efectuate la agenții economici ce practică activitatea de comerț on-line în doar două luni

În perioada lunilor septembrie şi octombrie 2018, Serviciul Fiscal de Stat și-a continuat acţiunile de verificare a respectării legislației fiscale în rândul agenților economici care practică comerțul on-line.

Drept rezultat al controalelor fiscale operative efectuate (117 la număr), au fost întocmite 117 procese verbale cu privire la contravenție aferent desfășurării activității de întreprinzător fără înregistrare la organele competente, dintre care 74 în perioada lunii octombrie, curent, cu aplicarea sancțiunilor în sumă totală de 234 mii lei, dintre care 22 mii lei, conform Codului fiscal și 212 conform Codului Contravențional.

Verificările au vizat comercializarea diverselor produse de diferit gen, cum ar fi: telefoane mobile, accesorii auto, dezmembrări auto, domenii aleatorii.

Reiterăm, în perioada unui an de zile (august 2017- august 2018) drept rezultat al controalelor fiscale operative efectuate, au fost întocmite 169 de procese verbale cu privire la contravenție aferent desfășurării activității de întreprinzător fără înregistrare la organele competente, cu aplicarea sancțiunilor potrivit Codului contravențional în sumă totală de 292,9 mii lei și 134 mii lei conform Codului fiscal.

Serviciul Fiscal de Stat va continua și pe viitor, potrivit atribuțiilor sale, desfășurarea de acțiuni similare. Scopul acestora este conformarea eficientă a agenților economici la prevederile legislației fiscale.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 80 din 733 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: