25.03.2019
Vizualizari 8157
Lista agenților economici obligați să utilizeze „e-Factura”

     Serviciul Fiscal de Stat a aprobat ordinul în care este stipulată lista agenților economici obligați să utilizeze factura fiscală electronică „e-Factura”.

     Ordinul SFS nr. 124 din 15 martie 2019 cu privire la aprobarea listei agenților economici obligați de a utiliza factura fiscală electronică „e-Factura” (în continuare-Listă), a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 101-107 din 22 martie 2019, și poate fi vizualizat accesând linkul http://www.sfs.md/Ordine_IFPS.aspx?file=12321 .

     Lista aprobată este disponibilă și pe pagina web a SFS www.sfs.md, la compartimentul „Contribuabili”, categoria „Lista contribuabililor care au obligația utilizării facturii fiscale electronice”.

    Totodată, informația despre Lista contribuabililor care sunt obligați să utilizeze factura fiscală electronică „e-Factura” a fost transmisă tuturor plătitorilor TVA prin intermediul Sistemului Informațional Automatizat „Diseminare mesaje”.

    Prevederile Ordinului intră în vigoare din data de 01.04.2019. În termen de 3 zile calendaristice din data intrării în vigoare, contribuabilii incluși în Listă sunt obligați să utilizeze exclusiv facturi fiscale electronice generate din Sistemul Informațional „e-Factura”, pentru tranzacțiile documentate.

    NOTĂ: În conformitate cu art. 117 alin. (11) din Codul fiscal „Subiectul impozabil inclus în lista privind utilizarea obligatorie a facturii fiscale electronice (e-factura), aprobată de Serviciul Fiscal de Stat, la efectuarea livrării impozabile pe teritoriul țării, este obligat să prezinte cumpărătorului (beneficiarului) pentru livrarea în cauză factura fiscală electronică, eliberată în modul stabilit de Serviciul Fiscal de Stat”. Potrivit prevederilor art. 102 alin. (18) din Codul fiscal, „În cazul procurării de pe teritoriul țării a valorilor materiale, serviciilor de la un furnizor inclus în lista contribuabililor obligați să utilizeze facturi fiscale electronice (e-factura), subiectul impozabil are dreptul la deducerea sumei T.V.A., achitată sau care urmează a fi achitată, dacă dispune de factura fiscală electronică, eliberată de furnizor în modul stabilit de Serviciul Fiscal de Stat”.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 41 din 742 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: